sunnuntai 11. elokuuta 2013

11.8 Salkkuun ostoja

Kesälomarahat tuli ja päätin sitten tehdä muutaman oston:

- Aloitin Nordnetissä ETF kuukausisijoittajana ja ETF:ksi valitsin DB X-T MSCI A. T50 I. 1CDL
joka sijoittaa varansa 50 suurimaan Afrikkalaiseen yhtiöön
- Tein pienen oston Seligson aasia indeksirahastoa
- Pieni osto Seligson Kehittyvät markkinat rahastoon
- Pieni riskisijoitus Talvivaaraan.

Talvivaaraa oli tarkoitus ostaa kun hinta oli 0,08e per osake, mutta valitettavasti tili ja visa näyttivät niin heikkoa ettei ollut mahdollisuutta ostaa. Hieman kalliimmalla jouduin ostamaan, osto oli pieni suhteessa salkkuuni ja en jää suremaan vaikka yritys menisi konkurssiin, mutta jos yritys nousee vielä jaloilleen niin saan vähän ostovoimaa salkulle. Tämä osto sotii täysin sijoitusstrategiaani vastaan.

Seligsonin rahastoihin tein pienet merkinnät ja tarkoitus on jatka kuukausittain rahastoihin säästämistä, salkussani osakkeiden paino on aivan liian suuri mitä olin alunperin ajatellut. Rahastojen avulla myös hajautan salkkuani ympäri maailmaa ja tasoitan salkun riskiä. 


ETF kuukausisäästämistä mietin pitkän aikaa ja olin pitkään vastaan koko ETF:n muoti-ilmiötä, mutta etsiessäni afrikkaan sijoittavia rahastoja löysin vain muutamia ja niiden hallinnointi palkkiot olivat yli 2% ja siksi päädyin ETF:ään. Oston jälkeen olen miettinyt oliko afrikkaan sijoittamisellani mitään järkevää perustetta tai syytä?. Ostossa taisi olla kyse hetken mielijohteesta kun 4.8 ilalla laiton oston ja 5.8 on päivä jolloin ostot tehdään. Jatkan kuitenkin ETF:n ostamista, koska nykyinen omistus on niin pieni ettei sitä ole mitään järkeä myydä. Sijoitellaan pikkuhiljaa ja kun saa tarpeeksi suureksi omistuksen niin voisi myydä pois ja toivon mukaan plussalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system