tiistai 6. elokuuta 2013

23.6.3013 Salkun päivitys

Olen kuukausittain siirtänyt rahaa salkkuun ja säästötavoitteen osalta ollaan hyvällä mallilla. Tavoitteen saavuttaminen tulee tekemään tiukkaa ja loppuvuosi näyttää pääsenkö tavoitteeseen


Taloudellisia ratkaisuja:
- Vaihdoin auton uudempaan. vanhasta 100e arvoisesta autosta hyvitettiin 2300€ liikkeen vaihtotarjouksessa -> Autolainan lyhennus kuukausittain
- Kaupassa tuotteiden vertailu on muuttunut melko arkipäiväiseksi itsellä ja avopuolisolla. 
- Töissä ei ole ollut ylityövuoroja tarjolla ja yksittäiset tunnit joita tullut olen kerryttänyt työaikapankkiin, jotta  tulevaisuudessa voin sitten pitää vapaina. 


Salkun muutoksia
- Ostin YIT:tä
- Ostin HOK Elannon osuuden
- Ostin Seligson pohjois-amerikkaa ja euro obligaatioita

Lievällä riskillä lähdin liikkeelle ostaessani YIT:ä ennen jakautumista, uskon vahvasti YIT:n parempaan kasvuun jakautumisen jälkeen. Caverionin uskon tippuvan, koska toimintojen näkyvät eivät ole kovin vahvoja. Uskolla ja Riskillä mentiin ja sijoitettiin ennen jakautumista ja laitetaan kädet ristiin että omat spekulaatiot osuivat oikeaan ja yhteisarvo jäi yli ostohinnan. Tarkoitus ei ollut osakeostoa tehdä, mutta minun piti saada Nordnetiltä liittymislahjaksi Oksaharjun uusi kirja, mutta salaisen osoitteen vuoksi sitä ei minulle automaattisesti postitettu. Ennenkuin ehdin lähettää osoitteeni heille, sain sähköpostia että voitin arvonnassa Oksaharjun kirjan. Nordnet muisti minua tarjoamalla kuukauden tasolla 1. Ahneella on paskainen loppu sanotaan ja kaivoin sitten rahat pienee YIT:n ostoon.

HOK Elannon osuus on vain 35 euroa ja ajattelin tasaisesti sijoittaa S-osuuksiin, koska niiden tuottama osuuspääoman korko on verotonta 1500euroon asti. Olen tutkonut myös muita osuuskuntia joihin sijoittaminen voisi olla järkevää, ideana olisi lisätä osuuskuntiin sijoittamiste siten että osuuspääomien korot olisivat tulevaisuudessa 1500 euroa vuodessa. Valitettavasti, uskon että valtio tekee tähän lakimuutoksia ja osuuspääoman korot siirtyvät verotuksen piiriin. 

Kuukausittaiset säästösummat eivät ole olleet 10%, vaan ovat olleen pienempi ja joka kuukausia olen taloustilanteen mukaan siirtänyt rahastoihin pieniä summia. Pienten summien siirtäminen ei vaikuta arkielämään mitenkään, mutta sijoitusvarallisuus kasvaa. Rahasto-osuuksissa olen pääasiallisesti sijoittanut pohjois-amerikkaan ja euro obligaatioihin. Eurooppaindeksiin sijoittamista olen hieman välttänyt euroopan epävakaan tilanteen vuoksi ja siksi myös euro obligaatioihin sijoittaminen on ollut melko vähäistä. Taloustilanne on myös pohjois-amerikassa melko epävakaata ja markkinat reagoivat laskusuunnalla FED:n päätökseen alkaa asteittain vähentämään tukiostoja. Näen pohjois-amerikan silti vakaampana alueena ja salkun hajattauttamisen kannalta pohjois-amerikka indeksi on hyvä tapa päästä USA:n markkinoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system