tiistai 6. elokuuta 2013

8.4.2013 Rahastojen osto ja salkun päivitys

Maaliskuussa vietin työpaikalla useita vapaapäiviä ylitöissä ja tänään niistä kolahti korvaus tilille. Kuukauden aikana teimme ostosreissut Lahteen ja Vantaalle, sekä olin luokkatapaamisessa etelä-savossa. Näiden ylimääräisiä menojen vuoksi ylityökorvaukset kuluivat, eikä osakkeiden ostoon jäänyt rahaa. Olen tyytyväinen, että ostosreissuilla ei tullut ostettua turhia asioita ja suurin osa ostoksista ostettiin alennuksesta. Suurimmat kulut olivat bensa ja ruokailut. Olen tehnyt tässä kuussa jo kaksi ylityövuoroja ja toivon mukaan niistä saatavat tulot on mahdollista sijoittaa seuraavassa kuussa.

Salkkun tapahtumia:

- Suurien menojen vuoksi tässä kuussa tein ainoastaan pienen merkinnän Seligsonin Pohjois-amerikka indeksirahastoon.
- Huhtikuun aikana Teliasonera ja Fortum maksavat osingot, summat ovat pieniä mutta hienoa saada elämäni ensimmäiset osingot.

Salkun analysointia;

Aika tasan kaksi kuukautta sitten tein ensimmäisen ostoni ja ennen osinkojen irtoamista salkkuni oli lähes 10% plussalla!. Teliasoneran osinkojen irtoamisen jälkeen jäi Teliasoneran osto vielä karvan plussalle. Nyt voi vain todeta, että on ollut tuuria ostojen suhteen, ehdin ostaa molemmat osakkeeni ennen kuin ne alkoivat nousta kevättä ja osinkojen kohden. Fortumin osinko irtoaa huomenna ja mielenkiinnolla odotan miten paljon osake tippuu, useamman yrityksen kohdalla osake laskenut tänä keväänä yli osingon verran, mutta tasoittunut melko nopeasti.

Olen vuoden 2013 säästötavoitteessani hyvin aikataulussa, 43,4% vuoden säästötavoitteesta on saavutettu, uskon silti, että tavoitteeseen pääsyyn joutuu tekemään paljon ratkaisuja. Muuttavina tekijöinä on remontti ja avopuolison opiskelut. Molemmat autot ovat jo vanhoja ja ne saattavat aiheuttaa kulueriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system