perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulu ja uusivuosi

Joulu 


Joulu oli ja meni, luojan kiitos. En ole koskaan ollut jouluihminen ja olen tyytyväinen että joululaulujen rallatus loppui ja ihmisten joulusekopäisyys loppuu. Taloudellisesti joulu on kuitenkin hyvä mahdollisuus hankkia tuloja. Kaikki lahjat ostin joko tarjouksesta tai punalappuna, lahjoihin yhteensä kulutin 80euroa, josta kallein oli vanhemmille ostamani tyynyt. Osasyy vanhempien muistamiseen oli se, että he hoitavat asioita suomessa ollessani ulkomailla.

 Itse aloitin jo joulukuun alkupuolella tarjoamaan facebookin ja tori.n kautta tarjoamaan pukkipalveluja. Suurin osa pukkikeikoista tuli työ- ja koulukavereiden kautta, mutta muutamia tuntemattomia paikkojakin tuli hankinttua. Periaatteeni olikin enemmän kiertää tuttuja, kun täysin rahankiilto silmissä. Aattona ehdin 15 paikkaa kiertää ja illalla rahoja laskeskellessa näkyi 610 jääneen käteen. Kulja oli melko vähän, 15 euroa bensaan ja 40e uusiin kunnollisiin vaatteisiin jotka menevät seuraata 5-10 vuotta.

Ensu vuonna aion järkevöittää pukkikierrosta ja pienentää aluetta jossa kierrän ja nostaa hintani 50 euroon per paikka. Tänä vuonna oli toimivaa katsoa kartasta valmiiksi kaikki osoitteet ja läppäriltä katsoa kartasta paikat valmiiksi ja pitää navigaattori varalla mukana. Läppäristä loppui akku ja navigaattori pelasti viimeisten keikkojen suhteen.

Joulu oli taloudellisesti kannattava olla pukkina, mutta oli mahtavaa viettää joulua monessa perheessä jossa lapset olivat innoissaan pukin tulemisesta. En muista edes muista koska viimeksi olin päässyt noin hyvään joulutunnelmaan. Illalla vanhempien luo syömään ja aikaisin nukkaan oli tämän joulun resepti. Lahjaksi ei tänä vuonna tullut kun rasia suklaata, hygieniatuotteita ja rahaa. Kaikki sukulaiset ja läheiset tietävät että tuleva ulkomaanreissu vaatii rahaa.

Uusi vuosi

Viime vuonna olin omassa työpaikassani töissä sekä joulun että uuden vuoden, sen vuoksi tänä vuonna nämä molemmat juhlat olivat minulle vapaita. Omasta työstä sain pidemman loman ja sen myös aion hyödyntää, tarjosin sairaanhoitopiirille itseäni keikkalaiseksi sieltä tulikin mukavasti työvuoroja tarjolle joulun välipäiviksi ja uudeksi vuodeksi. Pääasiassa yövuoroja oli tarjolla ja niitä myös melko mielelläni teen. Yksiköissä ei ole yön aikana kovinkaan paljoa tekemistä ja luvan kanssa otan läppärin mukaan ja teen koulutehtäviä yön aikana. 

23.12 Menin verotoimistoon ja se oli ainoa paikka jossa ei tarvinnut jonottaa sinä päivänä. Hain ensi vuodelle sivutuloverokortin, jossa on sama veroprosentti kuin päätulossa. Suunnitelmissa on pysyä keikkalistalla ja tehdä kaikki mahdolliset sunnuntaivuorot ja kesällä kun ei ole koulua niin tehdä työvuoroja eri yksiköissä. Keikkatyötuloilla on tarkoitus aloittaa kerryttämään omistusasunnon käsirahaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system