keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Ostoja salkkuun

Veronpalautukset tulivat kuun alussa ja tarkoituksena ei ollut tehdä ostoja siitä vaan säästää tulevaa ulkomaan reissua varten, mutta kuinkas kävikään. Salkkuun tarttui mukaan 91 Teliasoneran osaketta ja 31 Stockmannin osaketta.

Teliasonera.
Yritys on tasainen osingon maksaja ja ROE, osinko ja vakavaraisuus ovat sitä luokkaa että helsingin pörssistä ei samantasoista löytynyt, siksi luotin teliasoneraan. Salkussani Teliasoneran osuus on hieman yli 25%. Osuus on melko suuri, enkä koe ettu tarvitsee lisätä Teliasoneran osuutta salkussa enempää. Muiden ostojen myötä osuus saa vähän tippua alemmas, mutta luottoa teliasoneraan on.

Stockmann B
Olen jo pidemmän aikaa seuraillut Keskoa, mutta hinta on ollut niin korkea etten ole viitsinyt Keskon kelkkaan lähteä. ROE ja osinkoprosentti ovat sen verran heikkoja ettei se tue ostoaiettani. Stockmann on tehnyt heikkoa tulosta tämän vuoden aikana, mutta tulosvaroitus on annettu ajoissa eikä uudet huonot uutiset ole kurssiin juuri vaikuttaneet. Hintaan on jo sisäänleivottu huono myynti. Stockmann on arvostettu jo valmiiksi alhaalla ja siksi siihen koin nyt olevan hyvä tilaisuus sijoittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system