maanantai 17. marraskuuta 2014

Kiitos excel, joka toit ilon päivääni

Olen pitänyt excel taulukossa kirjaa kuukausittaisista sijoitusmääristä ja olenko hankkinut ne palkkatyön, sivutyön, lahjojein ja muiden muodossa. Jouduin pohtimaan, että miten on mahdollista, että kuukausittaiset sijoitusvarallisuuteni on kasvanut ainoastaan 5% nettopalkastani kuukaudessa.
Asia ihmetyttti, että mihin rahani ovat kadonneet, koska en ole ostanut mitään isompia ostoksia pitkiin aikoihin, kaikki kuluni ovat melko pienet ja kesälomallani en tehnyt kovin kalliita matkoja.  
Talon myynnistä minulle jäi maksettavaa n. 5000€ ja olen niitä velkoja maksanut kuukausittain niin suurilla summilla kuin mahdollista on ollut. Lisäksi olen hoitanut n. 900€urolla yhteisiä laskuja kumppanini puolesta, jotka tulen saamaan häneltä tulevaisuudessa takaisin. 

Lisätessäni velat kuukausittaiseen budjettiin, jonka olisin voinut siirtää säätöön, nettotuloistani olisin saanut säästöön ilman velkoja:
Syyskuu 45%
Lokakuu 50%
Marraskuu 49%

Olen lueskellut Mihinrahakuluu ja Pohatan blogeja ja ihaillut, miten suuria määriä kuukausittain he pystyvät säästämään ja käsitykseni mukaan he eivät, kuitenkaan joudu tekemään kovin suuria uhrauksia elämässään näiden summien eteen. Kuukausittaiset asuinkuluni ovat 220€, ruokakustannuksia en osaa arvioida, mutta olen kiinnittänyt niihin huomiota ja valmistan halpoja ruokia isompia määriä. Itselleni on tärkeää saada laadukasta ja terveellistä ruokaa, mutta sellaista pystyy myös tekemään edullisesti. Erikoisruuat jota syön, olen ostanut isoissa 25kg erissä  kollegoiden kanssa, koska kilohinta on laskenut n. 50% verrattuna pieniin myyntieriin.

Ymmärrän toki realiteetin, että työpaikkani sijaitsee 25km kaupungista, eikä julkista liikennettä ole. Joudun siis pitämään autoa ja olen ennen säästöinnostusta tehnyt typerän ratkaisun ja ostanut lähes 15 000€ auton itselleni, josta kuukausittain lyhentelen 250€+kulut. Jos autosta jotain positiivista voi sanoa, niin sen arvo on tällä hetkellä n. 1500€ enemmän kuin sen käypä myyntihinta. Miksi sitten en myy sitä ja osta halvempaa tilalle?. Yksinkertaisena syynä on se, että auto on iältään 7 vuotta vanha, mutta kilometrejä on alle 70 000km ja auto on täysin moitteettomassa kunnossa, eikä suuria remontteja ole tulossa pitkään aikaan. Käytetyn auton ostaminen on täysin arpapeliä, voit saada hyvän tai totaalisen romun ja kulut on itse kustannettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system