keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ostoksia

Blogin päivitysaktiivisuus on ollut vähäistä, johtuen kiireellisestä opiskelu- ja työkiireestä. Opiskeluiden suhteen olen ottanut kolmessa viikossa n. 6kk kiinni opinnoissa muita ja opinnot alkavat olla siinä mallissa, että opinnäytetyö on enää ja se on jo hyvällä mallilla. Kirjoitusinto on ollut melko vähäistä, kun kaikki vapaapäivät olen viettänyt koulutehtävien parissa.

Lokakuussa salkkuni sula kohtalaisesti, kun markkinat panikoivat. Suurimman dipin aikana päätin vielä odottaa ja hyvät ostohetket olivat jo menneet. Strategiani on ollut lisätä salkun defensiivisyyttä ja hajautusta maailmanlaajuisesti. Defensiivisyyttä olen lisännyt S-osuuksia ostamalla ja sijoitusvarallisuudesta 13% on tällä hetkellä S-osuuksissa. Maailmanlaajuista hajautusta olen tehnyt Seligsonin rahastojen kautta. 

Kuukausittainen säästöprosentti olisi ollut 15-25% luokkaa, mutta olen lyhentänyt asunnon myynnistä jääneitä velkoja. Kustansin osan veloista opintolainalla, josta maksettavaa vielä on 2000€. Lisäksi Kelan tuilla rahoitettu ulkomaan harjoittelu on vielä osittain maksamatta, mutta tammikuussa saan opintolainaa jolla saan kustannettua lähes kokonaan lainan pois. 
Olin maksanut koko alkuvuoden normaalia veroprosenttia, vaikka olin ulkomailla 3kk ja silloin en saanut tuloja kuin kelan tukina. Vuoden kaksi viimeistä palkkaa saan 9% veroprosentilla, joilla ostin S-osuuksia ja lisään käteisvarantoja.


Ostoksia:
- Nordnet superfondet norge 
- 9 kpl S-osuuksia. 
- DB x-trackers S&P select frontier UCITS ETF 
- Seligson rahastot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system