perjantai 13. helmikuuta 2015

Osinkokevään viime hetken osto

Opintolaina on tilillä ja edellisvuoden matalan veroprosentin vuoksi käteisen määrä salkussa oli noussut lähellä 3000€ ja sijoitusstartegian mukaisesti tavoitteeni oli vain nostaa indeksiosuuksien ja S-osuuksien määrää, eikä tehdä suoria osakesijoituksia. Huumaannuin osinkokeväästä ja uutisoinnista aivan liikaa ja hankin 30.1 Fortumia 22kpl 19,22€ hintaan. Oston jälkeen koin huonoa omaatuntoa, kun en ollut pystynyt pysymään sijoitusstartegiassani, vaikka siihen olen yrittänyt itseäni aktiivisesti psyykata. Fortumin osinko 1,3€ oli melko odotettava ja hyvä lisä osinkokevääseen. 

Myönnettävä on että Fortumia kohtaan minulla on jonkinlainen tunneside, koska koen sen melko defensiivisenä ja turvallisena. Toisaalta ensimmäiset osakeostoni oliva Teliasonera ja Fortum. Näistä jälkimmäinen on ollut mukavasti plussalla koko sijoituksen ajan ennen myyntiä. 
Vaikkei ostos ollut strategian mukainen, en silti pidä sitä huonona ostona. Hyvä osingon maksaja salkkuun, joka pystyy todennäköisesti nostamaan osinkoaan tulevaisuudessa. Venäjäriski on pienempi kuin Nokian Renkailla ja YIT:llä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system