lauantai 14. helmikuuta 2015

Yt-neuvottelut uhka vai mahdollisuus vol 2.

Kuten edellisessä postauksessa pohdiskelin YT-neuvotteluiden vaikutuksia työtilanteeseen. Laitoin kaksi työhakemusta, koska YT-neuvotteluissa oli uhkana, että joudutaan irtisanomaan 25% henkilöstöstä. Lisäksi henkilöstörakenteiden muutosten vuoksi työyksikköäni siirrettiin toisaalle ja työmatkani piteni 15km per suunta.

Yt-neuvottelut päättyivät siihen, että määräaikaiset työsuhteet loppuivat ja niitä ei enää täytetty uudelleen. Kahdelle ihmiselle annettiin lomautusuhka jotka riippuivat äitiysloman ja opintovapaan jatkumisista. Itse olen melko varma omasta paikastani, koska tutkintoni on lähes valmis, työskentelyyni ollaan tyytyväisiä ja olen mies. Yt-neuvotteluista jäi kuitenkin päällimmäiseksi tunne, että tämä ei välttämättä jää tähän. Kaupunkien ja kuntien taloustilanne on heikko ja palveluiden ostoa vähennetään, koska hoitopäivämme maksaa n.250€/vrk. Yrityksen omavaraisuus aste on heikko ja maksutapa negatiivinen Balancion analyysin mukaan.

Haetun työpaikan hakuaika oli jo 3 viikkoa aikaisemmin loppunut, eikä vastausta ollut kuulunut. Olin jo hylännyt ajatukseni työhaastattelusta, kun ajattelin ettei minua voida palkata epäpätevyyteni vuoksi. Lopulta kuitenkin haastattelukutsu tuli ja haastattelussa käynti oli itselleni helppo ja ymmärsin haastattelussa nopeasti,  että minusta ollaan työtekijänä kiinnostuneita. Viikon kuluttua minulle ilmoitettiin että minut on valittu.

Ilmoitin omalle työnantajalleni asiasta ja tiedustelin onko mahdollisuutta saada työvapaata vuodeksi?. Työnantaja sanoi, että ei halua minun irtisanoutuvan ja sen vuoksi puoltaa työvapaata, mikäli tilalleni löydetään pätevä sijainen. Olin varmistanut entiseltä työntekijältämme, että työvapaan tilalle olisi  tarjolla paikka ja kollega tarttui mielellään tilaisuuteen.  Ttyönantaja hyväksyi työvapaani ja toivoi, etten viihtyisi uudessa paikassa ja palaisin takaisin omaan työhöni vuoden kuluttua.

Valtion uusi työ on yötyö ja sen myötä palkka tulee oletettavasti hieman laskemaan, en ole vielä tästä varma koska valtion palkkauksessa henkilökohtaisen osan määräytyminen tehdään ensimmäisen kuukauden aikana. Lisäksi nykyisen työn iltapainotteisuus vaihtuu 7 yötä 7 vapaata rytmiin. Yötyön etuna on se, että voin aloittaa avoimessa yliopistossa opiskelun ja työnantaja kannustaa siihen. Käytännössä katsoen yötyöntekijän tärkein tehtävä on olla paikalla ja kuluttaa aikaa, varsinaisia työtehtäviä on melko vähän.

Yt-neuvotteluiden lopputulos oli omalta kannaltani melko hyvä. Käteen jäi kaksi vakituista virkaa joista toinen on valtion. Uusi yksikkö on sellainen jossa olen halunut työskennellä pitkään, mutta olen halunnut myös kokeilla pelkän yötyön tekemistä. Tässä saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system