perjantai 28. elokuuta 2015

Seligson kuukausisäästön muutokset

Black monday palautti mieleen, että ratinaalisuudella ja pörssikursseilla on hyvin vähän tekemistä keskenään. Indeksirahastojen osto on tapahtunut kerran kuukaudessa  aina palkkapäivänä. Nostin kuukausittaisen säästösumman 100€->150€ ja jaoin ostot kolmeen erään kuukaudessa. Ensimmäinen, viidestoista ja 25 päivä. Asiaa tutkiessani, en löytänyt tästä mitään haittaa, koska kulut ovat samat tekee sitten yhden tai kolme ostoa kuukaudessa rahastoihin. Tasaisessa markkinatilanteessa tällä ei ole mitään väliä, mutta dippien ja pitkän laskun aikana ajallinen hajautus on parempi. Nousukaudella tilanne sitten tasoittuu.

Miten sijoittajakollegat olette hoitaneet kuukausisäästöt?. Kertokaa omista ratkaisuista mitkä ovat olleet hyviä ja mitkä toimivia.

2 kommenttia:

  1. Tarkoitus on hiljalleen alkaa panostamaan Nordnetin superrahastoihin, sekä iSharesin ETF -tuotteisiin. Onko noilla Seligsonin rahastoilla muuten jotain etuja Nordetin kautta löytyviin verrattuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuukausisäästöön menee vain 150€/kk eikä sillä pysty ostamaan tasaisesti ETF:iä. Nordnetin kuukausisäästössä esim S&P500 maksaa 163€/kpl. Rahastoissa on suuremmat kulut kun ETF:ssä, mutta näin pystyn totetuttamaan hajautuksen tasaisesti kaikkiin indekseihin kuukauisittain.

      Poista

Disqus Shortname

Comments system