sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sivujen päivitystä

Olen useita kertoja katsonut ohjeita, miten salkun sijoitukset voisi automatisoida google spreadsheet taulukkoon joka päivittyy automaattisesti. Aina kun olen katsonut ohjetta ja huomannut sen sisältävän koodia, olen jättänyt asian sikseen. Tietokoneita käyttänyt n. 15 vuotta harrastusmielessä, mutta koodaamiseen ei ole koskaan riittänyt into. Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja jos en osaa, niin sitten opettelen.

KTR-blogissa on hyvin selkeä ohje, miten google spreadsheetiin voi lisätä tikkerit, jotka saa päivittymään päivittäin. Tikkereiden tunnusten etsiminen Financen kauta ei vienyt kuin 20 minuuttia ja hyvin nopeasti oppi kirjoittamaan exceliin oikeat kaavat ja linkit. Hitaampi prosessi oli kopioida nordnetistä osakkeiden ostojen keskihinnat ja syöttää ne spreadsheetiin. Toinen suuri apu tuli Osinkokuninkaalta, joka jakoi oman spreadsheetinsa, jostai löysin apuja millaisilla kaavoilla erilaisia tuloksia oli mahdollisuus saada. Suuri kiitos tästä!

Automaattisesti päivittyvää spreasheettiä voi katsella "Salkun sisältö" otsikon alta tai tästä. Osakkeet päivittyvät automaattisesti ja rahastojen tilanne on tarkoitus ruveta päivittämään kvartaaleittain. Käsittääkseni rahastoille ei ole mahdollista saada automaattisesti päivittyviä scriptejä?. Jos joku on paremmin tietoinen esim seligsonin rahastojen kohdalla tilanteesta, kirjoita kommenttiin.6 kommenttia:

 1. Hei, hyvä että sait taulukkosi kuntoon =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos vielä taulukon lainasta, tämän myötä excel-kipinä sai ihan uutta virtaa!

   Poista
 2. Itse olen miettinyt, että saisi tuollaisen vuokratuotto-excelin sijoitusasuntojen vertailuun, jonne voisi myös syöttää kohteen peruskorjaustilanteen ja se laskisi sit isojen tulevien remonttien hinnat (suunnilleen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on tälle vuodelle ja ensi vuodelle tehdyt suunnitelmat valmiiksi asuntojen tuloista, kuluista, remonteista jne. Pakko olla lukuja, että pysyy perässä missä asuntojen kanssa mennään. Asuntojen kohdalla taulukot on suunnitelmia ja myöhemmin toteutumia, jotka manuaalisesti käsin tulee päivittää. Osakkeiden seurannan pystyy tämän taulukon avulla manualisoimaan,

   Tulevaisuudessa haluan perehtyä tarkemmin taulukkoihin ja tehdä automaattisesti päivittyvän TWR-taulukon

   Poista
 3. Hyvältä tuo näyttää. Itsekin tuumin, josko pitäisi vähän skarpata seurantaa.

  Hyvät uudetvuodet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, hyvät uudet vuodet myös sinne.
   Koskaan ei tietenkään voi olla tarpeeksi tyytyväinen, tämän vuoden tavoitteeksi jos ottaisi TWR-kaavion jossa olisi automaattiset päivitykset.

   Poista

Disqus Shortname

Comments system