maanantai 24. lokakuuta 2016

Nopeaa asuntokauppaa I tilannepäivitys

Kirjoitin Nopeaa asuntokauppaa tekstissä, että asunnosta löytyi jonkin asteinen kosteusvaurio. Otin yhteyttä isännöitsijään ja muutamana minuutin keskustelun perusteella hän sanoi laittavansa tiedon Polygonille, joka saa tulla tarkistamaan tilanteen. Isännöitsijä varoitteli, että saattaa kestää muutama päivä kun ottavat yhteyttä. Olin tyytyväinen, ettei tälläisestä asiasta tarvinnut käydä vääntämään vaan isännöitsijä hoiti asian heti eteenpäin. Tämä oli myös tulevan remontin kannalta erittäin mieluista, että selviää nopeasti pääsenkö jatkamaan laminaatin asentamista vai en. 

Seuraavana päivänä Polygonilta soitettiin ja sovittiin parin päivän päästä on tarkastus. Mittaaja mittasi kylpyhuoneen, keittiön ja eteisen kosteudet ja kaikki olivat viitearvojen sisällä. Ainoastaan suihkutilan ja eteisen välisessä lattiasaumassa oli pieni reikä, mutta seinän sisällä ei ollut kosteutta. Kosteusvaurio on tullut paljon aikaisemmin ja on ehtinyt jo kuivua, jonka seurauksena eteisen puoleinen seinä lattiatasosta oli heikentynyt ja sen vuoksi betonista irtosi palanen naulaa irrottaessa. Ei kuitenkaan voida todentaa että vaurio olisi aiheutunut minun kylpyhuoneesta.

Pyysin samalla arviota kylpyhuoneen remontin tarpeesta ja suosituksena oli että kylpyhuone uusitaan tulevaisuudessa, mutta sille ei ole  akuuttia tarvetta. Kerroin 5-7 vuoden sisällä tulevasta putkiremontista ja arvion mukaan kylpyhuone kestää siihen asti. Korjauskehotuksena tuli lattiasauman paikkaaminen silikonilla. Kävimme tarkistuksen raportin isännöitsijän kanssa puhelimitse läpi ja sovimme, että voin itse hoitaa lattiasauman paikkaamisen remontin yhteydessä. 

Tällä kertaa pääsin pelkällä säikähdyksellä ja pääsin jatkamaan remontin loppuun saakka ilman vastoinkäymisiä. Jäin pohtimaan olisinko voinut välttää tilannetta jotenkin tai johtiko nopea kaupankäynti hätiköintiin?. Mikäli olisin vaatinut kuntotarkastuksen, olisi siinä tullut esiin kylpyhuoneen sauman pettäminen, mutta samalla olisi myös voitu mitata seinien ja lattioiden olevan kuivaa. Tämä tieto ei olisi todennäköisesti vaikuttanut päätökseeni eikä se olisi vaikuttanut kauppahintaan. 

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että selvisit lähinnä säikähdyksellä! :) Tuntuiko muuten asunnossa tai kylppärissä ummehtunutta hajua, kun ostit sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ummehtuneisuutta tai mitään hajuja osto-, eikä remonttivaiheessa. Eteisen betonilaatan alla oli paperia/pahvia joka haisi ummehtuneelta. Tarkasta ei edes itse tiennyt miksi ihmeessä sinne jotain paperia/pahvia on joskus laitettu.

   Poista
 2. Noita on aika vaikea välttää jatkossakaan. Varsinkin jos kasvatat asuntosijoitus imperiumiasia samaan tahtiin niin varmasti jossain kämpässä tulee olemaan taas vikaa. Eivät nuo tarkastuksetkaan mitään 100% tarkkoja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riskejä on, kuten kaikissa sijoitusinstrumenteissä :) Otan aina 6kk tai 12kk lyhennysvapaan uuteen asuntoon, niin se antaa jo pelivaraa jonkin verran jos jotain yllätyksiä tulee.

   Poista

Disqus Shortname

Comments system