Kuka on Nuuka?

Olen kolmeakymmentä lähentelevä mies etelä-suomesta ja työskentelen sosiaalialalla valtion palveluksessa yötyöntekijänä. Koulutukseltani olen Sosionomi (AMK) ja olen työskennellyt sosiaalialalla n. 7 vuoden ajan eri asiakasryhmien parissa joista suurimman osan ajasta lasten ja nuorten parissa.

Lapsuuteni olen elänyt keskiluokkaisessa perheessä, jossa vanhemmat ovat toimineet yrittäjinä. Suvussamme on ollut yrittäjiä jo kolmessa polvessa eri aloilla ja sitä kautta yrittäminen on tullut tutuksi jo lapsena. Yrittäjälähtöinen ajattelu ja työmoraali ovatkin näkyneet koko työurani ajan omistautumisena työhön.

Taloudellinen heräämiseni tapahtui vuonna 2012 silloisen avopuolison opiskeluiden alkaessa ja tulojen laskettua aloin kiinnostua enemmän sijoittamisesta ja oman taloudenhallinnasta. Yritin klassista tapaa ratkaista tilannetta tekemällä enemmän töitä, mutta tiedon lisäännyttyä aloin kiinnittää enemmän huomiota miten kuluja voi vähentää ja sitä kautta tulla paremmin toimeen. Taloudellisen valveutuneisuuden lisäännyttyä ymmärsin oman ajatusmallini olevan melko nurinkurinen. Olin koko työurani aina ratkaissut ylimääräiset kulut tekemällä lisää töitä, vaikka ratkaisu olisi voinut olla järkevä rahankäyttöä ja suunnitelu.

Ennen taloudellista heräämistä olin melko huoleton rahan suhteen, en kilpailuttanut palveluita, ostin kaupasta sitä mikä ensin käteen tuli, ainoastaan isojen hankintojen kohdalla kiinnitin huomiota hintaan. . En suunnittellut taloutta kovin pitkään, vaan rahat kuluivat melko nopeasti ja raha 'poltteli' tilillä ja sille löytyi hyvin nopeasti käyttökohteita.


Miten sijoittamiseni alkoi?


Asuntolainen yhteydessä pankkinvirkailija tarjosi eläkevakuutusta ja en tiennyt oikeastaan mitä se edes tarkoitti, mutta otin sen koska avopuolisoni myös suositteli sitä.  Muistan pohtineeni miten hassua, että  20-vuotiaana alan säästää eläkettä varten. Aloin perehtyä aiheeseen tarkemmin ja vain muutaman kuukauden säästämisen jälkeen lopetin kuukausisäästön ja vaihdoin sijoituskohteen oman pankkini rahastoihin.

Sukulaiseni oli sijoittanut jo useiden vuosien ajan ja hän oli joskus aiheesta puhunutkin, muttei koskaan ollut tarkemmin avannut omaa harrastustaan. Rohkenin kysyä neuvoa osakesijoittamiseen liittyen ja pienen pohdinnan jälkeen avasin arvo-osuustilin itselleni. Tämän jälkeen tapahtuneisiin käänteisiin voit tutustua blogistani :)


Yhteydenotot:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system