Sijoitusstrategia

Sijoitusstrategiania perustuu kahteen ytimeen, jotka ovat osinkoja kasvattaviin laatuyhtiöihin sijoittaminen Warren Buffet mallisesti ja indeksiyhdin. Osakeytimeni strategiana on osta-ja-pidä osakkeita. Pyrin välttämään myyntejä ja pitämään yhtiöitä pitkään salkussani. Osakkeiden valinnassa painotan korkeaa osinkotuottoa, yrityksen laadukkuutta ja suhdannevakaita yrityksiä. Osakkeiden valinnassa käytän  Warren Buffetin ohjeistusta laatuyhtiöiden valinnassa.

Salkkuni toinen ydin koostuu indeksi- ja korkorahastoista. Rahastoiksi olen valinnut Seligsonin indeksirahasto,t jotka on hajautettu maantieteellisesti maanosien mukaisesti. Seligsonin rahastojen avulla saan lähes koko maailman osakemarkkinat hankittua helposti ja kulutehokkaasti* Seligsonin rahastojen lisäksi olen epäsäännöllisesti hajauttanut Nordnetin Frontier-markkinoille sijoittavaan (DX2Z) ETF:ään.

Salkussani on Seligonin korkoinstrumentteinä Euro-obligaatio ja Euro Corporation Bond ja Nordnetin kautta korkoinstrumentit, jotka sisältävät yhdysvaltojen ja aasian maiden korkopapereita. 

Seligsonilla kuukausisäästössä olevat rahastot:
Eurooppa
Pohjois-amerikka
Aasia
Kehittyvät markkinat
Korkorahastot:
Eurooppa obligaatio
Eurooppa Corporate bond


*ETF:t olisivat kuluiltaan edullisempia, mutta kuukausittaiset säästösummani ovat niin pieniä, etten pysty hankkimaan kuukausittain yhtä osuutta. Tällöin ajallinen hajautus ei toteudu, mikä on indeksisijoittamisen ydin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Disqus Shortname

Comments system